Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
12-17 év
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
7 nap
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
2019. 07. 21. indul
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
Ottalvós
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
66.000 Ft
Tervezett kezdés:
2019.07.21.
Helyszín:
Orfű
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn Csoportos utazás
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn Már csak 10 hely maradt
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn

Korcsoport: 12-17 év
Tábor típusa: Ottalvós
Tábor időpontja: 2019. 07. 21. - 2019. 07. 27.
Időtartam: 7 nap
Részletfizetési lehetőség: van
Legalacsonyabb részvételi díj: 66.000 Ft
Helyszín: Orfű
A TÁBORRÓL
Chef főzőtábor 12-17 éves fiatalok részére Orfűn
Főző táborok

A nyár folyamán megrendezésre kerülő Chef tábor elsődleges célja, hogy kimozdítsa a fiatalokat a nagyváros falai közül a természetbe, miközben fejleszti főzési képességeiket és bővíti ismereteiket az alapanyagokról, a tálalás, a terítés alapjairól, a gasztronómia érdekességeiről. A tábor során a  főzőprogramokat két képzett szakács vezeti, összesen öt felnőtt kísérővel, a gyerekek pedig csapatmunkában ismerkedhetnek meg a hagyományos itthoni és külföldi receptekkel és a helyi termelői piaccal.

A hét, a főzés élménye mellett, tele lesz játékokkal, kihívásokkal és csapatversenyekkel. Továbbá a  táborozóknak lehetőségük lesz kirándulni, sportolni, strandolni, kézműveskedni, és legfőképpen feltöltődni, kikapcsolódni a vidéki, friss levegőben.

HELYSZÍN: Tekeresi Lovaspanzió, Orfű

LÉTSZÁM: 18-22 fő

DÁTUM: Július 21-27. (vasárnap-szombat, 6 éjszaka, 7 nap)

UTAZÁS: Csoportos utazás Budapest Keleti Pályaudvartól vonattal Pécsig, onnan busszal Orfűre vagy egyénileg. Hazafelé szintén lehetőség van csoportos utazásra a Keleti Pályaudvarig.

A fiataloknak a tábor ideje alatt a Tekeresi Lovaspanzió biztosítja a szállást és az ellátást, ami az Orfűi-tavaktól 10 perc sétára várja a fiatalokat.  Ez a helyszín és főzőprogram egyszerre ad meg mindent a kalandvágynak, a szemnek, az érzékeknek, s a gyomornak. A zsibongó strand, a természeti ritkaságok, a horgászat, a vízi sportok, kulturális és szórakoztató programok valamint a gasztronómia felejthetetlen élményt nyújtanak majd.

 

A csapat 5 és 6 fős apartmanokban, 2-3 ágyas szobákban lesz elszállásolva. A felszerelt apartmanokhoz konyha, terasz és saját fürdőszoba is tartozik.

PROGRAMLEÍRÁS FIATALOKNAK:

A tábor során sokat kalandozunk a gasztronómia világába, helyi termelői piacra látogathattok és a professzionális éttermi munka csínját-bínját is megismerhetitek.

A tábor menetrendje:

Az első napon megérkeztek, elfoglaljátok a szállást és megkezdődik a játékos ismerkedés.  A második naptól, kezdődnek a foglalkozások és a felkészülés az utolsó napi ebédbemutatóra.

  • Napi főzés órák: Itt tanuljuk meg a főzési technikákat, függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatod van a konyhában, persze figyelembe vesszük a különböző képességeket. A programok során két csoportban A és B munkamenetben fogtok dolgozni. A csapatok mindig változnak és mindenki minden folyamatban részt vesz majd.
  • Ételek itthon és különböző kultúrákban: Minden nap több hagyományos étel elkészítésével is megismerkedhetsz, és egyszerű, ám nagyon finom különlegességeket is bemutatunk.
  • Csapat kihívások és versenyek: a héten több csapat főzőversenyben lesz részetek, amit egy csapatkapitány vezet majd. A versenyeket a séf-oktatók kísérik.
  • Professzionális szakácsok mesterkurzusai: minden az alapanyagoknál kezdődik, folytatódik krumplival, rizzsel, lecsóval és húsokkal. A tábor közepén pedig már készülhetsz az édességek mesterkurzusra.
  • Esti játékok: vacsora után a szórakozás folytatódik a téma szerinti bulival.
  • Kikapcsolódás, kirándulás, sport: A chef főzőtábor több lesz, mint csak a főzés, lesz időtök sportolásra, úszásra és kiélni kézműves kreativitásotokat is.

Várjuk jelentkezésed!

SZÜLŐKNEK:

A chef tábor 12- 17 éves fiatalok számára tervezett kulináris élmény, ami tele van főzéssel, tanulással, csapat kihívásokkal és játékkal!

A tábor ideje alatt a gyerekek a táborvezető és a tanárok irányítása alatt fejleszthetik gasztronómiai készségeiket. A részvételnek nem feltétele a főzési ismeret, a programot az alapoktól építjük fel összetett ételek elkészítéséig.

Az egyhetes, bentlakásos tábor a következő programokat tartalmazza:

A FŐZÉS ÉS A KONYHA, EGYÉB FELSZERELTSÉG

A Tekeresi Lovaspanzió konyháját, felszerelését, közösségi terei használják majd a fiataloka tábor során. A konyha több főzőbázissal van felszerelve és nagy pultfelülettel. A benti közösségi téren és kinti terasz részen is dolgoznak majd a táborlakók. A főzési készségek mellett elsajátítanak majd alapismeretek a terítésről, találásáról is.

A FŐZÉS PROGRAM MENET
Az első nap megérkeznek a fiatalok és elfoglalják a szobáikat, játékos ismerkedés egymással. Második nap a kötények kiosztásra kerülnek és a recepteket a két séf tanár megismerteti a résztvevőkkel. A gyerekek csapatokban fognak dolgozni és az előkészítési, illetve főzési munkát a séf tanárok instruálják és segítik. A gyerekek csoportra bontásával és négy tanárral gondoskodunk a biztonságos munkamenetekről és programról.

A tábor végén, az utolsó napra egy díszebédet terveztünk, amikor a táborozók meghívott vendégeiknek, családtagjaiknak, barátaiknak főzhetik meg az utolsó ebédet, amit közösen fogyaszthatnak el a hazatérés előtt.

Ételallergia egyéb étkezési szokások kiszolgálása

  1. Minden menüsor esetében a megadott ételeknek el tudják készíteni a vegetáriánus változatát.
  2. Gluténmentességet, laktóz – és tejcukorfehérje allergiára is tekintettel tudunk lenni a menüsorok elkészítése során, ezen résztvevők számára módosítani a kiválasztott ételsort.

A tábor ideje alatt alkoholmentes italokat: kétféle víz, szörp, limonádé kínálunk!

TANÁROK

A 2019-es főzőtábor vezetője Szabó-Diószeghy Ágnes.

2012 -ben alapítottam a Humtour projektet, ami ma már kft-ként üzemel. A Humtour Kft. vidéki turisztikai programokat, táborokat, csapatépítőket szervez, melyek a különleges helyi hagyományokat és vadvilágot mutatják be, illetve gasztronómiai kalandokra csábítják az utazót. A turisztikai eseményeket az interakcióra, a játékosságra és a felfedezés örömére alapozzuk a nyugodt vidéki kikapcsolódás mellett. Hiszünk abban, hogy tanulni és új ismereteket szerezni lélegző élményeken keresztül lehet.

„5 évet éltem külföldön, dolgoztam közösségi és vidékfejlesztési programokban, Spanyolországban, Görögországban, Venezuelában és Ausztriában.  Itthon diplomát szereztem szociális munkás alap és nemzetközi kapcsolatok mester szakon, dolgoztam a Cervantes Intézetben, civil szervezeteknél, színházi táborokat, bábelőadásokat, dokumentumfilm vetítéseket, projekteket szervezetem, spanyolul tolmácsoltam, közben önkénteskedtem.”

Kiss Dorottya vezeti a táborban a főzési munkafolyamatokat. Dóri a Vándorkovász Porta alapítója, férjével évek óta foglalkoznak falusi vendéglátással, vendégasztalokat szerveznek és méhészkednek Négyesen, Borsod megyében. Aktív tagja a Slow Food mozgalomnak, idén kenyereik és mézeik is helyet kaptak a Gourmet Fesztiválon.

A tábort még segíti Rajos Dóra, egyetemi hallgató és egy orfűi szakácsnő.

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

A férőhelyek száma korlátozott. A részvételi hely a jelentkezési lap kitöltésével illetve a részvételi díj befizetésével válik biztosítottá. 

Jelentkezési határidő 2019. június 5.

A tábor részvételi díja (mely magában foglalja a szakmai foglalkozásokat, szabadidős programokat, alapanyagokat, eszközöket, napi háromszori étkezést és a szállást):

66.000 FORINT/ FŐ

 

További információ és a jelentkezési lap elérhető az alábbi linken:

http://www.humtour.com/hu/elmenyek/taborok/chef-fozotabor-12-17-eves-fiatalok-reszere-orfun/

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

12-17 év
Ottalvós
2019. 07. 21. - 2019. 07. 27.
7 nap
10:00
15:00
Reggeli, Tízórai, Ebéd, Uzsonna, Vacsora
66.000 Ft
66.000 Ft
66.000 Ft
Átutalás és/vagy készpénz

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

A férőhelyek száma korlátozott. A részvételi hely a jelentkezési lap kitöltésével illetve a részvételi díj befizetésével válik biztosítottá. 

Jelentkezési határidő 2019. június 5.

A tábor részvételi díja (mely magában foglalja a szakmai foglalkozásokat, szabadidős programokat, alapanyagokat, eszközöket, napi háromszori étkezést és a szállást):

66.000 FORINT/ FŐ 

Szabó-Diószeghy Ágnes
06303833721
agnes@humtour.com
NAPI PROGRAM

PROGRAMLEÍRÁS FIATALOKNAK:

A tábor során sokat kalandozunk a gasztronómia világába, helyi termelői piacra látogathattok és a professzionális éttermi munka csínját-bínját is megismerhetitek.

A tábor menetrendje:

Az első napon megérkeztek, elfoglaljátok a szállást és megkezdődik a játékos ismerkedés.  A második naptól, kezdődnek a foglalkozások és a felkészülés az utolsó napi ebédbemutatóra.

  • Napi főzés órák: Itt tanuljuk meg a főzési technikákat, függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatod van a konyhában, persze figyelembe vesszük a különböző képességeket. A programok során két csoportban A és B munkamenetben fogtok dolgozni. A csapatok mindig változnak és mindenki minden folyamatban részt vesz majd.
  • Ételek itthon és különböző kultúrákban: Minden nap több hagyományos étel elkészítésével is megismerkedhetsz, és egyszerű, ám nagyon finom különlegességeket is bemutatunk.
  • Csapat kihívások és versenyek: a héten több csapat főzőversenyben lesz részetek, amit egy csapatkapitány vezet majd. A versenyeket a séf-oktatók kísérik.
  • Professzionális szakácsok mesterkurzusai: minden az alapanyagoknál kezdődik, folytatódik krumplival, rizzsel, lecsóval és húsokkal. A tábor közepén pedig már készülhetsz az édességek mesterkurzusra.
  • Esti játékok: vacsora után a szórakozás folytatódik a téma szerinti bulival.
  • Kikapcsolódás, kirándulás, sport: A chef főzőtábor több lesz, mint csak a főzés, lesz időtök sportolásra, úszásra és kiélni kézműves kreativitásotokat is.

Várjuk jelentkezésed!

 

SZÜLŐKNEK:

A chef tábor 12- 17 éves fiatalok számára tervezett kulináris élmény, ami tele van főzéssel, tanulással, csapat kihívásokkal és játékkal!

A tábor ideje alatt a gyerekek a táborvezető és a tanárok irányítása alatt fejleszthetik gasztronómiai készségeiket. A részvételnek nem feltétele a főzési ismeret, a programot az alapoktól építjük fel összetett ételek elkészítéséig.

Az egyhetes, bentlakásos tábor a következő programokat tartalmazza:

A FŐZÉS ÉS A KONYHA, EGYÉB FELSZERELTSÉG

A Tekeresi Lovaspanzió konyháját, felszerelését, közösségi terei használják majd a fiataloka tábor során. A konyha több főzőbázissal van felszerelve és nagy pultfelülettel. A benti közösségi téren és kinti terasz részen is dolgoznak majd a táborlakók. A főzési készségek mellett elsajátítanak majd alapismeretek a terítésről, találásáról is.

A FŐZÉS PROGRAM MENET
Az első nap megérkeznek a fiatalok és elfoglalják a szobáikat, játékos ismerkedés egymással. Második nap a kötények kiosztásra kerülnek és a recepteket a két séf tanár megismerteti a résztvevőkkel. A gyerekek csapatokban fognak dolgozni és az előkészítési, illetve főzési munkát a séf tanárok instruálják és segítik. A gyerekek csoportra bontásával és négy tanárral gondoskodunk a biztonságos munkamenetekről és programról.

A tábor végén, az utolsó napra egy díszebédet terveztünk, amikor a táborozók meghívott vendégeiknek, családtagjaiknak, barátaiknak főzhetik meg az utolsó ebédet, amit közösen fogyaszthatnak el a hazatérés előtt.

Ételallergia egyéb étkezési szokások kiszolgálása

  1. Minden menüsor esetében a megadott ételeknek el tudják készíteni a vegetáriánus változatát.
  2. Gluténmentességet, laktóz – és tejcukorfehérje allergiára is tekintettel tudunk lenni a menüsorok elkészítése során, ezen résztvevők számára módosítani a kiválasztott ételsort.

A tábor ideje alatt alkoholmentes italokat: kétféle víz, szörp, limonádé kínálunk!

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Táborok tavasszal, nyáron, ősszel és télen!  A táborok.hu -n 2019-ben is szezontól és kortól függetlenül kínálunk táborokat, megfelelve a legkülönbözőbb érdeklődési területeknek, legyen szó 

nyári tábor

ról, a 

zánkai tábor

ok hangulatát idéző táborokról, kedvezve a lovaglás, a víz, vagy az állatok szerelmeseinek. A táborok lehetnek egy, vagy több naposak, napközisek – ott alvósak. Választhatsz a tábor típusa alapján, vagy kereshetsz a korcsoportodnak megfelelően. Ha fontos, hogy a lakhelyedhez közeli tábort találj, akkora használd a "Helyszín" keresőt és figyeld a térképet. Ha pedig egy fix időszakban táboroznál, szűrj az "Időszak tól-ig" keresőgomb használatával.

Jó táborozást kívánunk!