A tábor menetrendje:
Az első napon megérkeztek, elfoglaljátok a szállást és megkezdődik a játékos ismerkedés. A második naptól, kezdődnek a foglalkozások és a felkészülés az utolsó napi ebédbemutatóra.
- Napi főzés órák: Itt tanuljuk meg a főzési technikákat, függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatod van a konyhában, persze figyelembe vesszük a különböző képességeket. A programok során két csoportban A és B munkamenetben fogtok dolgozni. A csapatok mindig változnak és mindenki minden folyamatban részt vesz majd.
- Ételek itthon és különböző kultúrákban: Minden nap több hagyományos étel elkészítésével is megismerkedhetsz, és egyszerű, ám nagyon finom különlegességeket is bemutatunk.
- Csapat kihívások és versenyek: a héten több csapat főzőversenyben lesz részetek, amit egy csapatkapitány vezet majd. A versenyeket a séf-oktatók kísérik.
- Professzionális szakácsok mesterkurzusai: minden az alapanyagoknál kezdődik, folytatódik krumplival, rizzsel, lecsóval és húsokkal. A tábor közepén pedig már készülhetsz az édességek mesterkurzusra.
- Esti játékok: vacsora után a szórakozás folytatódik a téma szerinti bulival.
- Kikapcsolódás, kirándulás, sport: A chef főzőtábor több lesz, mint csak a főzés, lesz időtök sportolásra, úszásra és kiélni kézműves kreativitásotokat is.
Várjuk jelentkezésed!
SZÜLŐKNEK:
A chef tábor 12- 17 éves fiatalok számára tervezett kulináris élmény, ami tele van főzéssel, tanulással, csapat kihívásokkal és játékkal!
A tábor ideje alatt a gyerekek a táborvezető és a tanárok irányítása alatt fejleszthetik gasztronómiai készségeiket. A részvételnek nem feltétele a főzési ismeret, a programot az alapoktól építjük fel összetett ételek elkészítéséig.
Az egyhetes, bentlakásos tábor a következő programokat tartalmazza:
A FŐZÉS ÉS A KONYHA, EGYÉB FELSZERELTSÉG
A Tekeresi Lovaspanzió konyháját, felszerelését, közösségi terei használják majd a fiataloka tábor során. A konyha több főzőbázissal van felszerelve és nagy pultfelülettel. A benti közösségi téren és kinti terasz részen is dolgoznak majd a táborlakók. A főzési készségek mellett elsajátítanak majd alapismeretek a terítésről, találásáról is.
A FŐZÉS PROGRAM MENET
Az első nap megérkeznek a fiatalok és elfoglalják a szobáikat, játékos ismerkedés egymással. Második nap a kötények kiosztásra kerülnek és a recepteket a két séf tanár megismerteti a résztvevőkkel. A gyerekek csapatokban fognak dolgozni és az előkészítési, illetve főzési munkát a séf tanárok instruálják és segítik. A gyerekek csoportra bontásával és négy tanárral gondoskodunk a biztonságos munkamenetekről és programról.
A tábor végén, az utolsó napra egy díszebédet terveztünk, amikor a táborozók meghívott vendégeiknek, családtagjaiknak, barátaiknak főzhetik meg az utolsó ebédet, amit közösen fogyaszthatnak el a hazatérés előtt.
Ételallergia egyéb étkezési szokások kiszolgálása
- Minden menüsor esetében a megadott ételeknek el tudják készíteni a vegetáriánus változatát.
- Gluténmentességet, laktóz – és tejcukorfehérje allergiára is tekintettel tudunk lenni a menüsorok elkészítése során, ezen résztvevők számára módosítani a kiválasztott ételsort.
A tábor ideje alatt alkoholmentes italokat: kétféle víz, szörp, limonádé kínálunk!